Stacks Image 2
Nieuwsbrief d.d. 8 december 2023
Stacks Image 37
Boekband van goud: Evangelistarium, Ansfriduscodex
Collectie en foto: Museum Catharijneconvent (Utrecht)
34×25,5×10 cm; 950-1000; vindplaats: Neder-RijnStacks Image 93
M. K. Čiurlionis; Nr. 4 van de cyclus Funeral symphony; 1903; pastelkrijt op papier;
62,5x73 cm; National M.K. Čiurlionis Art Museum in Kaunas. Litouwen.
Nieuwsbrief december 2023

We kunnen terugkijken op een geslaagd najaar 2023! We begonnen met een lezing over de Duitse kunstenaar Anselm Kiefer, gevolgd door een dagexcursie naar Museum Voorlinden, waar zijn werk te zien was (en nog is t/m 25 februari 2024). Er waren lezingen over het winterlandschap in de schilderkunst, Hilma af Klint & Piet Mondriaan en Van Goghs Drentse periode. Het najaarsprogramma werd afgesloten met een zeer gevarieerde driedaagse excursie naar Arnhem, Deurne, Tilburg en Den Bosch.

Activiteiten voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 organiseren wij weer een aantal interessante activiteiten voor u. Het overzicht hieronder wordt mogelijk nog aangevuld, maar dit staat inmiddels vast.

Lezingen
  • 11 januari 2024 - Geestesziekte, autisme en kunst door drs. Johan Holtrop
  • 19 januari 2024 - Nederland in het jaar 1000 door dr. Annemarieke Willemsen
  • 8 februari 2024 - Jan Albert Sichterman en zijn stadspaleis door dr. Egge Knol
  • 14 februari 2024 - Het beeld maakt zich los. Van schilderkunst naar videokunst door drs. Carolien ten Bruggencate
  • 28 februari 2024 – De wereld van Max Beckmann door dr. Bernhard Ridderbos
  • 27 maart 2024 - Mikalojus Konstantinas Čiurlionis: een Litouwse beeldend kunstenaar en componist in Museum Belvédère door dr. Han Steenbruggen
  • 3 april 2024 - Lucas Pieters Roodbaard, de favoriete tuinarchitect van Noord-Nederland door dr. Rita Radetzky

Excursies
  • 6 maart 2024 – Dagexcursie naar Museum Singer Laren en Kunsthal KAdE te Amersfoort
  • eind mei – meerdaagse excursie (voorlopige data en bestemming: 20 t/m 25 mei; Berlijn)

Meer uitgebreide informatie kunt u vinden op onze website. U kunt zich daar ook inschrijven voor (een van) de lezingen en excursies.

Organisatieveranderingen

In de afgelopen jaren, heeft Kunst in Zicht een aantal veranderingen doorgevoerd in de organisatie. Dit heeft hier en daar tot wat verwarring en vragen geleid. Daarom willen we kort aandacht besteden aan de belangrijkste veranderingen.

Vrienden van Kunst in Zicht
Kunst in Zicht heeft jarenlang de mogelijkheid geboden om donateur / vriend te worden van de stichting. Aan het begin van het kalenderjaar werd u gevraagd een bijdrage over te maken, waarna u korting kreeg op de prijs van onze activiteiten.
Hoewel wij deze financiële ondersteuning van onze vrienden zeer waardeerden, hebben we toch besloten om deze regeling stop te zetten. Het bleek administratief te complex en tijdrovend om het systeem waterdicht te houden.

Digitale informatievoorziening
Sinds de herstart van onze activiteiten na de Corona-periode, is Kunst in Zicht volledig overgestapt op het digitaal verspreiden van informatie over onze lezingen, wandelingen, en excursies. Dit betekent dat we niet langer een papieren folder en/of brochure laten drukken. We leveren hiermee een (zeer bescheiden!) bijdrage aan de voorkoming van onnodig papierverbruik en het betekent ook een aanzienlijke besparing op drukkosten, wat een gunstige invloed heeft op de prijs voor deelname aan onze activiteiten.
U wordt in de toekomst op de hoogte gehouden van onze activiteiten via nieuwsbrieven als deze, en via individuele aankondigingen van onze activiteiten. Dat betekent ook dat we niet slechts 2 keer per jaar nieuwe activiteiten kunnen lanceren, maar dat we het programma lopende het jaar kunnen uitbreiden.

NB: Mails van info@kunstinzichtgroningen.nl of aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl komen bij sommigen in de SPAM box terecht. Dat kunnen wij niet beïnvloeden. Controleer dus geregeld of daar informatie van ons is beland! Voeg kunstinzichtgroningen.nl desgewenst toe aan uw lijst van ‘betrouwbare afzenders’.

Digitale aanmelding
Kunst in Zicht is overgestapt op digitale aanmelding en inschrijving. Dit maakt de planning van onze activiteiten en de verdere administratie een stuk overzichtelijker.
We hebben gemerkt dat voor enkelen van u deze nieuwe manier van werken een obstakel is. Dat vinden we uiteraard heel vervelend, maar we hopen dat de instructie op onze website voldoende duidelijk is . Zo niet, dan horen we graag hoe deze verbeterd kan worden.

U kunt zich voor lezingen ook melden aan de zaal en daar pinnen. Voor deelname aan stadswandelingen, (dag)excursies, en reizen kunt u zich uitsluitend digitaal aanmelden!

U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving(en) via SuperSaas. Dit is de naam van het boekingssysteem. Het ziet er misschien wat verdacht uit, maar het is veilig! We zullen onderzoeken of het mogelijk is om in de afzender nog iets duidelijker aan te geven dat het bericht van Kunst in Zicht afkomstig is, maar misschien is dat niet mogelijk.

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl met daarin opgenomen uw naam, adres, telefoon en e-mailadres.
Als u de nieuwsbrief wilt downloaden klik dan hier.
© Cc 2024 | Privacybeleid