Stacks Image 169

Excursies

A20109
Kopenhagen - Malmö
8-daagse kunst- en architectuurreis
Geannuleerd

Zaterdag 28 maart tot en met zaterdag 4 april 2020


€ 1.200,00 / € 1.180,00 voor Vrienden (inclusief vervoer touringcar, 7 overnachtingen met ontbijt en diner, entrees, rondleidingen. Copenhagen Card t.w.v. € 99,00; exclusief verplichte annuleringsverzekering en bagageverzekering)

€ 299,00 toeslag eenpersoonskamer
Vertrek 28 maart 2020
07:30 uur Nescio Hotel Haren
08:00 uur Groningen Hoofdstation

Thuiskomst 4 april 2020
Circa 22:00 uur

Opgave
Inschrijven op deze website of aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of tel. 050 318 8651.
Wachtlijst

De belangstelling voor de meerdaagse excursie naar Kopenhagen en Malmö is zo groot dat vanaf dit moment (19 januari 2020 om 19:00 uur) de aanmeldingen voor deze excursie op een wachtlijst worden geplaatst in volgorde van binnenkomst.
Stacks Image 189
Beeldenpark Wanas Konst in Knislinge: Jacob Dahlgren, Primary Structure, 2011
Stacks Image 193
Santiago Calatrava (1951), Turning Torso, 2001, Malmö
Stacks Image 197
Arken Museum for Kunst, Kopenhagen
Stacks Image 211
Louisiana Museum of Modern Art
Stacks Image 213
Fuglsang Kunstmuseum in Toreby, Lolland
De 8-daagse voorjaarsreis van Kunst in Zicht is een ‘minicruise’ van Duitsland naar Zweden en Denemarken. Het accent in het reisprogramma ligt op mooie kunstmusea, beeldenparken en moderne architectuur en stedenbouw.

Zaterdag 28 maart
Via Bremen en Hamburg rijden we naar Lübeck, waar we rond 14 uur arriveren. ‘s Middags wandelen we onder begeleiding van een lokale gids door de binnenstad van deze mooie hanzestad. Om 18.30 uur rijden we vanuit Lübeck naar het nabijgelegen Travemünde waar we inschepen op de cruiseferry van TT-Line naar Trelleborg. We eten ‘s avonds aan boord en we verblijven in buitenhutten.

Zondag 29 maart
Na het vroege ontbijtbuffet aan boord komen we rond 08.30 uur aan in Trelleborg. Van daar uit vertrekken we in noordelijke richting naar Knisllinge, waar we een bezoek brengen aan het beeldenpark Wanas Konst. Na afloop van dit bezoek rijden we verder naar Almhult waar we overnachten in het IKEA Hotel. Na het inchecken volgt het diner in het bijbehorende restaurant.

Maandag 30 maart
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het IKEA Museum in Almhult. Daarna rijden we in zuidelijke richting naar Malmö. Onderweg bezichtigen we de beroemde kathedraal in Lund. In Malmö eten en overnachten we in het Best Western Plus Hotel Noble House, gelegen in het centrum van de stad.

Dinsdag 31 maart
In Malmö gaan we de stedenbouwkundige ontwikkeling bekijken in het Västra Hamnen-havengebied, waar onder meer de spectaculaire toren van de Spaanse architect Santiago Calatrava is te zien. Aan het eind van de dag rijden we via de Oresundbrug naar Kopenhagen waar we inchecken in Hotel The Square, gelegen in de directe omgeving van Tivoli. Het diner vindt plaats in de buurt van het hotel.

Woensdag 1 april t/m vrijdag 3 april
We verblijven vier nachten en drie hele dagen in Kopenhagen. Op het programma staan onder meer de Ny Carlsberg Glyptotek, Den Hirschsprungske Samling, Statens Museum for Kunst, Design Museum Denmark en Arken in Kopenhagen en Lousiana in Humlebaek. Ook zullen we onder leiding van een lokale gids kennismaken met de moderne architectuur en stedenbouw in Kopenhagen.

Zaterdag 4 april
‘s Ochtends vertrekken we uit het hotel in Kopenhagen en rijden we naar het Fuglsang Kunstmuseum op het eiland Falster. Na het bezoek aan dit museum vervolgen we de reis naar Rødby vanwaar we per ferry oversteken naar Puttgarden in Duitsland. Vanuit Puttgarden rijden we via Hamburg en Bremen terug naar Groningen.
© Corydalis cava 2020 | Privacybeleid