Stacks Image 2

Stadswandeling

Van CiBoGa tot Ebbingekwartier
Leiding Drs. Jaap Ekhart
Zondag 20 november 2022 14:00 - 16:00 uur
Vertrekpunt
Supermarkt Jumbo, Beren 85 9714 DW Groningen
Opgave
De kosten voor het deelnemen aan deze wandeling zijn € 15,00.

U geeft zich op voor deelname door op het
Inschrijfformulier de betreffende lezing aan te klikken en te verzenden (een formulier per persoon).
Stacks Image 277
DAAD Architecten, Parkeergarage Boterdiep, 2009

Stacks Image 282
DAAD Architecten, Parkeergarage Boterdiep, 2009

Stacks Image 293
Marlies Rohmer, Appartementencomplex Bloemhof aan de Bloemsingel, 2011 (foto: Hardscarf, Wikimedia)
Weg zijn de circusartiesten, de jagende boderijders en de rookpluimen boven de gasfabriek. Het voormalige Circus-, Boden- en Gasterrein is/wordt omgetoverd tot een wijk die plaats biedt aan wonen, werken en recreëren (wie kent het stadsstrand niet, waar zelfs 's winters wordt gezwommen).

De wandeling biedt voor elk wat wils: een stukje geschiedenis, ontwikkelingen in de toekomst, oud- en nieuwbouw, restanten industrieel erfgoed en oogstrelende muurschilderingen. Hoor wat de Britse architect Will Alsop voor ogen had, zie wat architect Moriko Kira realiseerde. Ga mee op verkenning!

Jaap Ekhart is kunsthistoricus. De onderwerpen die hij uitpluist bestrijken diverse werkvelden: architectuur, stedenbouw, huisvesting, bouwtechnieken en bouwmaterialen, beeldende kunst en geschiedenis. Zijn onderzoek zet hij om in rondleidingen, publicaties, workshops en (gast)lezingen. Ekhart verzorgt rondleidingen in diverse plaatsen: de stad Groningen, Bedum, Drachten, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Onderdendam, Scheemda, Veendam en Westerbroek
© Cc 2022 | Privacybeleid