Stacks Image p8_n2

Lezing

A18206 'Kiss me with your eyes'

Muziek en beeldende kunst rond Andy Warhol's 'Factory'
Spreker dr. Leo Delfgaauw
Woensdag 14 november 2018 19:30 - 21:30 uur

€ 12,50
€ 11,00 voor donateurs (mits vooraf aangemeld en betaald)
Plaats
Remonstrantse Kerk, Coehoornsingel 14, 9711 BS Groningen
Opgave
inschrijven op deze website of aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of tel. 050 318 8651
Stacks Image 33
Andy Warhol fotografeert Debbie Harry (foto: Chris Stein)
Stacks Image 37
Andy Warhol en John Lennon, 1972 (foto Bob Gruen)
Vijftig jaar geleden, in 1968, beleefde de wereld een onrustig jaar vol oproer en protest. Ook in de kunsten voltrok zich in die tijd een revolutie. Kunstenaars zetten zich af tegen de gevestigde orde en kregen nieuwe opvattingen over wat een kunstwerk zijn kon. Het aura van museale kunst werd ter discussie gesteld. Eenvoud, tijdelijkheid, onverkoopbaarheid – het waren in 1968 allemaal nieuwe eigenschappen in de kunst. Legendarische albums verschenen en nieuwe stromingen zagen het licht.

Het atelier van Andy Warhol in New York vormde in de jaren 60 een beroemde ‘hotspot’ voor beeldend kunstenaars, musici, filmmakers en acteurs. The Factory, onder leiding van Warhol, was een soort laboratorium voor de New Yorkse avant-garde. Tot de stamgasten behoorden popmusici als Lou Reed, Bob Dylan, Mick Jagger, Debbie Harry en Nico. In deze lezing laat Leo Delfgaauw ons kennismaken met de dwarsverbanden tussen muziek en beeldende kunst in en om The Factory van Andy Warhol.
Leo Delfgaauw studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte onder meer als conservator bij museum De Pont in Tilburg, was lid van adviescommissies en was tevens jurylid voor verschillende prijzen en beurzen. Hij publiceert met regelmaat over hedendaagse kunst. Tegenwoordig is Delfgaauw docent aan Academie Minerva in Groningen. In oktober 2017 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar de beroepspraktijk van oudere kunstenaars.
© Corydalis cava 2018 | Privacybeleid