Stacks Image p36_n2
Le Silo, walhalla voor moderne kunst
Stacks Image 44
Le Silo, het openen van de deuren
Stacks Image 51
Stacks Image 53
Inmiddels ben ik zo gelukkig dat ik een aantal reizen met Kunst in Zicht heb mogen maken. Stuk voor stuk staan ze voor bijzondere herinneringen qua beeldende kunst en architectuur. In het algemeen vanwege de prettige sfeer en goede organisatie, dat is geen vals compliment, maar gewoon waar.
Toch springt er wat mij betreft één reis uit en dat is vanwege een wel heel bijzonder bezoek aan een voormalige graansilo, in Marines, ten noordwesten van Parijs, Le Silo. Het was de reis naar Parijs, van 12 tot 16 mei 2016. We werden ontvangen door Jean-Philippe en Francoise Billarant, twee bevlogen kunstverzamelaars, die met deze ruimte onderdak vonden voor hun inmiddels grote verzameling kunstwerken.
Al gauw realiseerde ik me tijdens dit bezoek dat de deuren voor een particulier niet gauw open gaan, maar wij werden als groep gastvrij ontvangen in hun walhalla van moderne kunst. Ik weet nog hoe overweldigend het gevoel was bij het openen van de deuren.

De poster van het gebouw, gekregen bij vertrek als aandenken, heeft nog steeds een ereplaatsje in huis. Na veel moeite is het me ook gelukt alsnog het boek Le Silo, Collection Billarant uit 2015, aan te schaffen. Een collectie prachtige foto’s van indrukwekkende kunst.
Poster en boek herinneren zo nog dagelijks aan deze bijzondere ontmoeting met verzamelaars en hun kunst.

5 augustus 2020
Anna C. Terlouw

© Cc 2020 | Privacybeleid