Stacks Image 2

Excursie

Singer Laren - Kröller Müller
Zondag 26 maart 2023 8:00 - 20:00 uur
Vertrekpunten

7.45 uur Bushalte bij P + R I Haren

8.00 uur Groningen Hoofdstation NS
Opgave tot uiterlijk 1 maart

Deelname aan deze dagtocht kost € 90,00 (inclusief vervoer per luxe touringcar, rondleidingen, lunch, entree Park de Hoge Veluwe;
exclusief entrees musea)

Entrees voor eigen rekening
  • met een MuseumKaart en Vriendenloterijpas heeft u overal gratis toegang
  • met een Rembrandt-kaart heeft u overal gratis toegang (u krijgt € 11,10 voor Park de Hoge Veluwe retour)
  • zonder deze kortingspassen bedragen de extra kosten € 30,50

Vergeet niet uw kortingskaart te controleren op geldigheid en mee te nemen.

U geeft zich op voor deelname door op
Inschrijven te klikken.
Stacks Image 67
Kees van Dongen (1877-1968), Deux yeux, 1911, olieverf op doek, 65 x 54 cm, Collectie JK Art Foundation

Stacks Image 90
Fernand Léger (1881-1955), Les fumées sur les toits, 1911–1912, olieverf op doek, 46 x 61 cm, Triton Collection Foundation (foto: Redivivus. c/o Pictoright Amsterdam 2022)
Hoe lukt het de jonge kunstenaar Kees van Dongen om door te breken in Parijs en in korte tijd uit te groeien tot één van de meest beroemde kunstenaars van de twintigste eeuw? Deze vraag staat centraal in de tentoonstelling Kees van Dongen, vanaf 17 januari 2023 te zien in Singer Laren.

“Let maar op, ik ga beroemd worden.” Deze ambitieuze woorden zijn afkomstig van Kees van Dongen uit Delfshaven. Hij krijgt gelijk en groeit uit tot een van de bekendste kunstenaars van de twintigste eeuw, samen met grootheden als Matisse, Braque en Picasso. De tentoonstelling in Singer Laren belicht het prille begin van Van Dongens loopbaan en zijn doorbraak in Parijs kort na 1900.

Aan de hand van schilderijen en tekeningen toont
Fernand Léger en de daken van Parijs in het Kröller Müller Museum de ontwikkeling die Léger doormaakte met het schilderij Fumées sur les toits. Het schilderij is voor het eerst voor het publiek te zien. De bredere context wordt gevormd door werken van de twee groepen kubisten in Parijs: de groep van Pablo Picasso en Georges Braque die voornamelijk in galerie van Daniel-Henry Kahnweiler exposeerde en de groep van Léger, die op de grote Salons exposeerde en waartoe ook Robert Delaunay, Jean Metzinger en Henri Le Fauconnier behoorden.

Kunst in Zicht bezoekt op deze dag de twee exposities die met het openbaar vervoer niet eenvoudig te bereiken zijn.


© Cc 2023 | Privacybeleid